Αθηνα

Βασιλίσσης Σοφίας 121, 11524
Τηλ.:(+30) 210 6436 258

ΣΥΡΟΣ

Ηρώων Πολυτεχνείου & Παραλία Καρνάγιο
Κτίριο Β, 1ος όροφος (είσοδος από Παραλία) 84 100, Ερμούπολη
Τηλ.:(+30) 22810 77 188

Ο τροποποιημένος φυσικό κύκλος - minimal stimulation in vitro fertilization ή Mini IVF) παρέχει υψηλά ποσοστά επιτυχίας ενώ χρησιμοποιεί σημαντικά λιγότερη φαρμακευτική αγωγή.

Όπως η IVF Φυσικού Κύκλου, ο τροποποιημένος φυσικός κύκλος αφορά μια ολιστική προσέγγιση στη φροντίδα της γονιμότητας και προσφέρει μια ήπια εναλλακτική λύση στην συμβατική εξωσωματική γονιμοποίηση.

Το πρωτόκολλο τροποποιημένου φυσικού κύκλου εστιάζει στην παραγωγή μικρού αριθμού ωαρίων υψηλής ποιότητας. Η ποιότητα του ωαρίου μπορεί να επιτευχθεί όταν χρησιμοποιούνται μικρές ποσότητες φαρμακευτικής αγωγής.

Στόχος είναι να παραχθούν ωάρια καλής ποιότητας τα οποία θα είναι κατάλληλα για γονιμοποίηση.

Η Mini IVF ξεκινάει με τη χρήση φαρμακευτικής αγωγής που περιλαμβάνει ένα χάπι clomiphene από το στόμα σε συνδυασμό με 3 ενέσεις.

Η δοσολογία της θεραπείας προσαρμόζεται πάντοτε βάσει των διαφορετικών αναγκών κάθε ζευγαριού και στη συνέχεια χορηγείται μικρή ποσότητα φαρμάκων –γοναδοτροπινών, με σκοπό την λήψη 1-2 ωαρίων από τα ωοθυλάκια της γυναίκας .

Καθ' όλη τη διάρκεια της διαδικασίας Mini IVF, γίνεται παρακολούθηση με υπερήχους και εξετάσεις αίματος. Το φάρμακο hCG δίνεται για να διεγείρει την ωρίμανση του ωαρίου. Τα ωάρια στη συνέχεια γονιμοποιούνται με το σπέρμα του συντρόφου και τα έμβρυα που δημιουργούνται καταψύχονται.

Όταν συγκεντρωθούν τα έμβρυα πολύ καλής ποιότητας, αυτά αποψύχονται και γίνεται μία μόνο εμβρυομεταφορά. Τα αποτελέσματα της μεθόδου αυτής φθάνουν το 25% ανά εμβρυομεταφορά, ποσοστό εξαιρετικό ειδικά για γυναίκες με ελάχιστη παραγωγή ωαρίων ή/και προχωρημένης αναπαραγωγικής ηλικίας.

Οφέλη τροποποιημένου φυσικού κύκλου

Υπάρχουν πολλά οφέλη για το πρωτόκολλο Mini IVF, όπως:

  • Λιγότερη δυσφορία που σχετίζεται με τις ανεπιθύμητες ενέργειες των φαρμάκων διέγερσης, συμπεριλαμβανομένου του πόνου στο σημείο της ένεσης.
  • Παραγωγή ωαρίων υψηλής ποιότητας που είναι κατάλληλα για γονιμοποίηση.
  • Μειωμένη πιθανότητα εμφάνισης επιπλοκών, συμπεριλαμβανομένου του OHSS ( Σύνδρομο υπερδιέγερσης ωοθηκών).
  • Αποτελεί ένα σχέδιο θεραπείας που είναι μοναδικά προσαρμοσμένο στις συγκεκριμένες ανάγκες κάθε ατόμου.
  • Μια πιο ήπια επιλογή θεραπείας σε όσους θέλουν να περιορίσουν την ποσότητα των φαρμάκων γονιμότητας που λαμβάνουν.
  • Η οικονομική επιβάρυνση είναι σημαντικά μικρότερη.
  • Είναι κατάλληλο για γυναίκες με υψηλή FSH (>10) και ιδιαίτερα χαμηλή AMH (<0.4 ng/ml).
  • Έχει αυξημένα ποσοστά επιτυχίας.

Η MINI IVF ελαχιστοποιεί τη ποσότητα των φαρμάκων που χρησιμοποιούνται στις θεραπείες γονιμότητας , αυξάνοντας τις πιθανότητες εγκυμοσύνης ενώ μπορεί να δώσει πλεονάζοντα έμβρυα προς κατάψυξη με σκοπό τη χρήση τους σε έναν μεταγενέστερο κύκλο.

ULTRA MINI IVF™

Ακολουθεί την ίδια στρατηγική με την Mini-IVF με τη διαφορά ότι επικεντρώνεται μόνο στην λήψη φαρμάκων από το στόμα – συνήθως 1-2 χάπια ημερησίως.

Ρωτήστε τον Ιατρό

Για ραντεβού καλέστε τώρα στο: