Αθηνα

Βασιλίσσης Σοφίας 121, 11524
Τηλ.:(+30) 210 6436 258

ΣΥΡΟΣ

Ηρώων Πολυτεχνείου & Παραλία Καρνάγιο
Κτίριο Β, 1ος όροφος (είσοδος από Παραλία) 84 100, Ερμούπολη
Τηλ.:(+30) 22810 77 188

Πρόκειται για ένα νέο εξατομικευμένο τεστ για τη διάγνωση της υποδεκτικότητας του ενδομητρίου κατά τη διάρκεια του παραθύρου εμφύτευσης (WOI) που είναι σε θέση να προσδιορίσει την καλύτερη στιγμή του ενδομητρίου για να μεταφερθεί ένα έμβρυο αυξάνοντας τις πιθανότητες επιτυχούς εμφύτευσης και εγκυμοσύνης.

Με το τεστ εξατομικεύεται το «παράθυρο εμφύτευσης» για κάθε γυναίκα δίνοντας εξαιρετικά υψηλά ποσοστά κυήσεως έως 66%.

Τι είναι το τεστ για τη διάγνωση της υποδεκτικότητας του ενδομητρίου;

Το τεστ είναι προγραμματισμένο να αναλύσει το επίπεδο συμπεριφοράς 238 γονιδίων που σχετίζονται με την υποδεκτικότητα του ενδομητρίου.

Για ποιες γυναίκες είναι κατάλληλο;

Το ERA τεστ ενδείκνυται για γυναίκες  με 3 τουλάχιστον αποτυχημένες προσπάθειες εμφύτευσης. Το ατομικό παράθυρο εμφύτευσης μπορεί να είναι μετατοπισμένο στο 25% για αυτές τις περιπτώσεις. Το τεστ εφαρμόζεται σε ασθενείς με φυσιολογική μήτρα και πάχος ενδομητρίου 6 mm και μεγαλύτερο.

Σε τι θα βοηθήσει;

Στην αξιολόγηση της ποιότητας του ενδομητρίου και τον καθορισμό της υποδεκτικότητας και του «παράθυρου» εμφύτευσης.

Ποιά είναι τα πλεονεκτήματα του;

Εξασφαλίζει στην κάθε ασθενή το πλεονέκτημα ανεύρεσης του προσωπικού της παράθυρου εμφύτευσης πριν την έναρξη της όποιας θεραπείας για υποβοηθούμενη αναπαραγωγή. Το ERA τεστ έδειξε ότι είναι ευαίσθητο και εξειδικευμένο στην αναγνώριση γενετικού προφίλ που σχετίζεται με την υποδεκτικότητα του ενδομητρίου. 

Πώς γίνεται;

Ο εμμηνορροϊκός κύκλος κάθε γυναίκας έχει τον βέλτιστο χρόνο όταν η μήτρα φτάσει στην ιδανική κατάσταση για εμφύτευση εμβρύου. Με  την έναρξη της εμμήνου ρύσεως, το ενδομήτριο της ασθενούς παρακολουθείται μέσα σε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα. 

Στη συνέχεια, μια μικρή ποσότητα ενδομητρικού ιστού λαμβάνεται με βιοψία σε μια συγκεκριμένη ημέρα που καθορίζεται από το γιατρό χωρίς νάρκωση στο ιατρείο. 

Το δείγμα ιστού αποστέλλεται στη συνέχεια στο εργαστήριο και πάνω από 360 γονιδιακές εκφράσεις αναλύονται λεπτομερώς χρησιμοποιώντας προηγμένες γενετικές διαγνωστικές μεθόδους. 

Τα αποτελέσματα αξιολογούνται σε περίπου 4 εβδομάδες και ως εκ τούτου, προσδιορίζεται εάν ο ιστός της μήτρας είναι κατάλληλος για προσκόλληση εμβρύου. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των δοκιμών , καθορίζεται μια εξατομικευμένη ημερομηνία μεταφοράς εμβρύου.

‘Όλοι οι ασθενείς που υποβάλλονται σε θεραπεία υποβοηθούμενης αναπαραγωγής μπορούν να επωφεληθούν από τον ακριβή προσδιορισμό του παραθύρου εμφύτευσης. Περίπου το 30% των ασθενών έχουν ένα εκτοπισμένο παράθυρο εμφύτευσης (WOI). Η δοκιμή αυτή μπορεί να είναι χρήσιμη ακόμη και σε ασθενείς χωρίς εμφανή ενδομήτρια προβλήματα, κανονική μήτρα και φυσιολογικό πάχος ενδομητρίου. 

Το τέστ συνιστάται ιδιαίτερα σε ζευγάρια που έχουν βιώσει ανεπιτυχείς κύκλους ή απώλεια εγκυμοσύνης μετά τη μεταφορά εμβρύων καλής ποιότητας.

 

Ρωτήστε τον Ιατρό

Για ραντεβού καλέστε τώρα στο: