Αθηνα

Βασιλίσσης Σοφίας 121, 11524
Τηλ.:(+30) 210 6436 258

ΣΥΡΟΣ

Ηρώων Πολυτεχνείου & Παραλία Καρνάγιο
Κτίριο Β, 1ος όροφος (είσοδος από Παραλία) 84 100, Ερμούπολη
Τηλ.:(+30) 22810 77 188

Ακράτεια ούρων

Η ακράτεια ούρων, εδώ και πολλά χρόνια, αποτελεί ένα ταμπού που επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό τηn ποιότητα ζωής των γυναικών. Συγκεκριμένα, είναι μια πάθηση κατά την οποία παρατηρείται αθέμιτη απώλεια ούρων στη καθημερινότητα τους, όπως όταν σηκώνουν βάρος, κατά τη γυμναστική, στη σεξουαλική επαφή, ακόμα και όταν βήχουν ή γελάνε. Είναι ένα πρόβλημα που δεν απασχολεί μόνο τις γυναίκες στη περίοδο της εμμηνόπαυσης, αλλά ιδιαίτερα και εκείνες που έχουν τεκνοποιήσει. Και στις δύο περιπτώσεις προκαλείται λόγω χαμηλών επιπέδων οιστρογόνων ή χαλάρωση του περινέου αντίστοιχα.

Υπάρχουν πολλά αίτια για την εμφάνιση της ακράτειας ούρων. Τα συχνότερα είναι τα εξής:

  • Αδυναμία των μυών που κρατούν την ουροδόχο κύστη στη θέση της, μετά από την εγκυμοσύνη ή τον τοκετό.
  • Αδυναμία της ουροδόχου κύστης ή/ και των σφιγκτήρων μυών.
  • Υπερδραστήριοι ή υποδραστήριοι μύες της ουροδόχου κύστης.
  • Μείωση ορισμένων ορμονών, ειδικά των οιστρογόνων, κυρίως λόγω εμμηνόπαυσης.

Η διάγνωση τίθεται κατά τη γυναικολογική εξέταση, κατά την οποία εξετάζεται ο κόλπος και ελέγχεται η δύναμη των μυών του πυελικού εδάφους.

Η θεραπευτική αντιμετώπιση έως τώρα ήταν αμιγώς χειρουργική. Με τα νέα δεδομένα, στις περιπτώσεις ελαφριάς και μέτριας εκδήλωσης της ακράτειας ούρων τη λύση δίνει η νέα επαναστατική θεραπεία με τη χρήση του μηχανήματος ULTRAVERA, τεχνολογίας HIFU (High Intensity Focused Ultrasound), πιστοποιημένο από τον αυστηρό οργανισμό USA FDA medicaldevices, για θεραπείες χαλάρωσης κόλπου και ακράτειας, με μια συνεδρία 30 λεπτών στο ιατρείο.

Χαλάρωση κόλπου με ή χωρίς ακράτεια

To γυναικείο σώμα ταλαιπωρείται από τους τοκετούς, τη διαδικασία γήρανσης, ή ακόμη και λόγω κληρονομικότητας, με αποτέλεσμα οι μύες του περινέου να χαλαρώνουν, να έχουν μειωμένο τόνο, ισχύ και έλεγχο. Η εσωτερική και η εξωτερική διάμετρος αυξάνονται και μπορεί να συνυπάρχουν συμπτώματα ακράτειας ούρων. Κάτω από αυτές τις συνθήκες, ο γυναικείος κόλπος χάνει πλέον την ιδανική φυσική του κατάσταση με αποτέλεσμα να επηρεάζεται αρνητικά η ποιότητα ζωής μιας γυναίκας, αλλά και η σεξουαλική της επαφή, καθώς σε πολλές περιπτώσεις είναι αδύνατη. Συνεπώς, χάνεται η αυτοπεποίθηση και η αυτοεκτίμησή της, απομονώνεται, απογοητεύεται και παρουσιάζει συμπτώματα κατάθλιψης.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, περίπου το 30 - 40% των γυναικών θα εμφανίσει χαλάρωση κάποια στιγμή στη ζωή τους. Ανάλογα, λοιπόν, τον βαθμό της χαλάρωσης κόλπου στην εκάστοτε περίπτωση προτείνεται κατάλληλη θεραπεία. Πλέον, εκτός από την χειρουργική αποκατάσταση της χαλάρωσης του κόλπου σε περιπτώσεις ελαφριάς και μέτριας εμφάνισης της, τη λύση δίνει η νέα επαναστατική θεραπεία με τη χρήση του μηχανήματος ULTRA VERA, τεχνολογίας HIFU, πιστοποιημένο από τον αυστηρό οργανισμό USA FDA medical devices, για θεραπείες χαλάρωσης κόλπου και ακράτειας, με μια συνεδρία 30 λεπτών στο ιατρείο.

Ultra Vera

Το ULTRAVERA πρόκειται για ένα μηχάνημα υψηλής εστίασης και έντασης με χρήση συστήματος HIFU (High Intensity Focused Ultrasound) το οποίο αποτελεί υψηλή προηγμένη τεχνολογία κατά την οποία η ενέργεια μεταδίδεται στο στοχευόμενο και επιθυμητό βάθος χωρίς να προκαλεί θερμική βλάβη στην επιφάνεια του δέρματος, όπως μπορούν να προκαλέσουν τα αντίστοιχα μηχανήματα Laser. Η μέγιστη θερμοκρασία που χρησιμοποιείται είναι 55°C επιδρώντας καλύτερα στην ανάπλαση του κόλπου συγκριτικά με τη χρήση Laser και RF.

Αναφέρεται σε γυναίκες που έχουν:

  • Ακράτεια ούρων (SUI).
  • Χαλάρωση κόλπου με η χωρίς ακράτεια.
  • Κολπική ευαισθησία – Απώλεια αίσθησης την επαφή.
  • Κολπική ξηρότητα & Επαναλαμβανόμενες λοιμώξεις.
  • Μετεμμηνόπαυση & Αποκατάσταση μετά τον τοκετό.

Η θεραπεία αυτή είναι μια ανώδυνη και σύντομη διαδικασία 30’ λεπτών που πραγματοποιείται σε προγραμματισμένο ραντεβού στο ιατρείο, χωρίς τη χρήση αναισθησίας, χωρίς αιμορραγία, χωρίς προετοιμασία ή έντονο πόνο, προσφέροντας μεγάλη αποτελεσματικότητα και βελτιώνοντας τη ζωή πολλών γυναικών σε μία μόνο συνεδρία. Παράλληλα, αποφεύγεται η χειρουργική επέμβαση, η απώλεια ημέρων εργασίας αλλά και μειώνεται το κόστος.

Μετά το πέρας της θεραπείας, η γυναίκα μπορεί αμέσως να επιστρέψει στην εργασία της και στην καθημερινότητα της, απέχοντας μόνο από την ερωτική επαφή για 4 ημέρες, ενώ δε χρειάζεται η χρήση αναλγητικών.

Σύμφωνα με μελέτες, το 70% των ασθενών έχουν ως αποτέλεσμα την αποκατάσταση της ακράτειας ούρων, σε περίπτωση μέτριου βαθμού ακράτειας, καθώς και αυξημένη σεξουαλική ικανοποίηση μετά τη θεραπεία. Αξίζει να σημειωθεί ότι η θεραπεία με τεχνολογία HIFU είναι εγκεκριμένη και απολύτως ασφαλής θεραπεία κόλπου και ακράτειας από το διεθνή οργανισμό FDA .

Ρωτήστε τον Ιατρό

Για ραντεβού καλέστε τώρα στο: