Αθηνα

Βασιλίσσης Σοφίας 121, 11524
Τηλ.:(+30) 210 6436 258

ΣΥΡΟΣ

Ηρώων Πολυτεχνείου & Παραλία Καρνάγιο
Κτίριο Β, 1ος όροφος (είσοδος από Παραλία) 84 100, Ερμούπολη
Τηλ.:(+30) 22810 77 188

Mini IVF: H νεότερη θεραπεία γονιμότητας με μεγάλο ποσοστό επιτυχίας, για γυναίκες με χαμηλή παραγωγή ωαρίων ή για γυναίκες που δεν επιθυμούν πλήρη φαρμακευτική αγωγή.

Η εξωσωματική γονιμοποίηση τα τελευταία 40 χρόνια υπήρξε για πολλές οικογένειες το “θαύμα” που τους οδήγησε στην απόκτηση ενός υγιέστατου παιδιού. Ωστόσο σήμερα, δεδομένης της τάσης που υπάρχει για το ”φυσικό”, είναι εύλογο να αναρωτηθεί κανείς αν υπάρχει μία πιο φυσική προσέγγιση όσον αφορά τη θεραπεία της υπογονιμότητας.

Γι' αυτό το λόγο πολλές γυναίκες επιλέγουν τον φυσικό κύκλο IVF που είναι μία θεραπεία όπου δεν γίνεται καθόλου χρήση φαρμάκων. Η μέθοδος αυτή μπορεί να ακούγεται ελκυστική αλλά τα αποτελέσματα έχουν δείξει ένα σαφώς χαμηλότερο ποσοστό εγκυμοσύνης σε σχέση με τις υπόλοιπες μεθόδους.

Γιατί να επιλέξετε Mini IVF

O τροποποιημένος φυσικός κύκλος (Mini IVF) είναι μία μέθοδος αντιμετώπισης των προβλημάτων γονιμότητας που χρησιμοποιεί την ίδια διαδικασία με τη συμβατική εξωσωματική γονιμοποίηση, όπου με την χρήση ελάχιστων φαρμάκων για την παραγωγή πολλών ωαρίων, παρέχει υψηλά ποσοστά επιτυχίας.

Πώς λειτουργεί το Mini IVF

Σχετικά με τη διαδικασία, ανάλογα τη διάρκεια και συχνότητα του εμμηνορρυσιακού κύκλου της κάθε γυναίκας, χορηγείται - ξεκινώντας από τη δεύτερη μέρα της περιόδου- ένα χάπι, η κλομιφαίνη , το οποίο θεωρείται το φάρμακο εκλογής για τη διέγερση ωορρηξίας.

Ανάλογα τις ορμονικές απαιτήσεις μπορεί να δοθούν συμπληρωματικά φάρμακα διέγερσης συγκεκριμένες ημέρες του κύκλου, σε αντίθεση με τις καθημερινές ενέσιμες θεραπείες που περιλαμβάνει η κλασσική εξωσωματική για διάρκεια 12-15 ημερών, απλοποιώντας σημαντικά την θεραπεία αλλά και την φαρμακευτική επιβάρυνση.

Παράλληλα με τη θεραπεία προτείνεται υπερηχογραφική παρακολούθηση 3-5 ημέρες μετά το τέλος της θεραπείας σε συνδυασμό με εξετάσεις αίματος . Έτσι παρακολουθούνται ο αριθμός και το μέγεθος των αναπτυσσόμενων ωοθυλακίων.

Όταν έχουμε ικανοποιητικό αριθμό ωοθυλάκιων μεγαλύτερων των 18 mm, ικανοποιητικό πάχος ενδομήτριου και επίσης ιδανική τιμή οιστραδιόλης στο αίμα , επιτυγχάνουμε την τελική ωρίμανση των ωαρίων με τη χορήγηση χοριακής γοναδοτροπίνης και τριάντα έξι ώρες μετά γίνεται η ωοληψία και η γονιμοποίηση στο εργαστήριο από τους εμβρυολόγους.

Το επόμενο πρωί ελέγχεται η γονιμοποίηση των ωαρίων και στις ημέρες που ακολουθούν παρακολουθείται η εξέλιξη τους και καταψύχονται με σκοπό την συλλογή εμβρύων καλής ποιότητας.

Όταν συγκεντρωθεί ο επιθυμητός αριθμός εμβρύων , αυτά αποψύχονται , πραγματοποιείται η εμβρυομεταφορά και μετά από επτά έως δώδεκα ημέρες γίνεται η εξέταση β-χοριακής για να επιβεβαιωθεί εάν το έμβρυο έχει εμφυτευτεί με επιτυχία.

Γιατί μου ταιριάζει το Mini -IVF;

• Λιγότερη δυσφορία που σχετίζεται με τις ανεπιθύμητες ενέργειες των φαρμάκων διέγερσης , συμπεριλαμβανομένου του πόνου στο σημείο της ένεσης.

• Παραγωγή ωαρίων υψηλής ποιότητας που είναι κατάλληλα για γονιμοποίηση.

• Μια πιο ήπια επιλογή θεραπείας σε όσους θέλουν να περιορίσουν την ποσότητα των φαρμάκων γονιμότητας που λαμβάνουν.

• Η οικονομική επιβάρυνση είναι σημαντικά μικρότερη.

• Κατάλληλο για γυναίκες με υψηλή FSH (>10) και ιδιαίτερα χαμηλή AMH (<0.4 ng/ml).

• Αυξημένα ποσοστά επιτυχίας.

Τι ποσοστό επιτυχίας έχει η μέθοδος Mini -IVF;

Τα αποτελέσματα της μεθόδου αυτής μπορεί να φτάσουν βάσει βιβλιογραφίας στο 30-35% ανά εμβρυομεταφορά, ποσοστό εξαιρετικό ειδικά για γυναίκες με ελάχιστη παραγωγή ωαρίων ή/και προχωρημένης αναπαραγωγικής ηλικίας.

Ρωτήστε τον Ιατρό

Για ραντεβού καλέστε τώρα στο: