Αθηνα

Βασιλίσσης Σοφίας 121, 11524
Τηλ.:(+30) 210 6436 258

ΣΥΡΟΣ

Ηρώων Πολυτεχνείου & Παραλία Καρνάγιο
Κτίριο Β, 1ος όροφος (είσοδος από Παραλία) 84 100, Ερμούπολη
Τηλ.:(+30) 22810 77 188

Ο ιστός του μαστού μπορεί πολλές φορές  να αναπτύξει  ανωμαλίες οι οποίες  μπορεί να είναι  κακοήθεις. Στις  καλοήθεις παθήσεις του μαστού εντάσσονται  ένα πλήθος παθήσεων οι  οποίες δε συνδέονται απαραίτητα  με αυξημένο κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του μαστού. Τα καρκινικά κύτταρα είναι κύτταρα που αναπτύσσονται σε ένα ανεξέλεγκτο τρόπο και  μπορούν επίσης να μεταδοθούν πέρα από το στήθος .

Οι καλοήθεις παθήσεις που δε συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του μαστού είναι:  οι ινοκυστικές αλλοιώσεις, έκταση των πόρων , φλεγμονώδεις αλλοιώσεις, καλοήθη νεοπλάσματα, κύστεις μαστού , γαλακτοκήλη.

Οι κακοήθεις παθήσεις του μαστού που έχουν αυξημένο κίνδυνο να αναπτυχθεί καρκίνος μαστού είναι το διηθητικό πορογενές αδενοκαρκίνωμα, το θηλώδες καρκίνωμα, το σωληνώδες καρκίνωμα, το βλεννώδες καρκίνωμα, το αδενοκυστικό καρκίνωμα , το λοβιακό, μυελώδες και φλεγμονώδες καρκίνωμα .

Όσον αφορά την κλινική εικόνα τονίζεται ιδιαίτερα η ψηλάφηση ογκιδίου η μάζας, ωστόσο η εισολκή δέρματος καθώς και το έκκριμα από τη θηλή μπορεί να αποτελούν κύριο εύρημα.
Τέλος,  η σωστή και ακριβής διάγνωση είναι υψίστης σημασίας διότι  γνωρίζοντας τον τύπο του καρκίνου του μαστού αλλά και  τους  προγνωστικούς  παράγοντες  είναι σημαντικά για τη  δημιουργία ενός σχεδίου θεραπείας που θα σας παρέχει την καλύτερη ευκαιρία για να αντιμετωπιστεί  η ασθένεια αυτή .

Τώρα νέα υπηρεσία στο ιατρείο μας.
Εξέταση μαστού, υπέρηχος και ελαστογραφία.
Κλινική μαστού σε συνεργασία με το χειρουργό μαστολόγο Dr. Φιλιππάκη Γιώργο Md, Phd και τον ακτινολόγο Dr. Αποστoλάκο Γεώργιο.

Ρωτήστε τον Ιατρό

Για ραντεβού καλέστε τώρα στο: