Αθηνα

Βασιλίσσης Σοφίας 121, 11524
Τηλ.:(+30) 210 6436 258

ΣΥΡΟΣ

Ηρώων Πολυτεχνείου & Παραλία Καρνάγιο
Κτίριο Β, 1ος όροφος (είσοδος από Παραλία) 84 100, Ερμούπολη
Τηλ.:(+30) 22810 77 188

Η πλέον εξελιγμένη μέθοδος του Τεστ Παπ, εγκεκριμένη από το 1996 από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA), το λεγόμενο Τεστ Παπ Υγρής Φάσης Τρίτης Γενιάς - ThinPrep Pap Test, αποτελεί την πιο σύγχρονη και ευαίσθητη μέθοδο πρόληψης και διάγνωσης του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας και άλλων παθογόνων αλλοιώσεων, σύμφωνα με έγκυρες έρευνες, καθώς εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια στη Ελλάδα.

Το δείγμα λαμβάνεται με τον ίδιο τρόπο όπως στο συμβατικό Τεστ Παπ, η μόνη διαφορά είναι ότι το κολπικό και τραχηλικό επίχρισμα, τοποθετείται αμέσως μέσα σε ειδικό μπουκαλάκι με συντηρητικό διάλυμα. Το υγρό αυτό εξασφαλίζει πως τα κύτταρα θα συντηρηθούν σωστά και θα αναλυθούν πιο εύκολα στο εργαστήριο σε αντίθεση με το συμβατικό Τεστ Παπ, που μελέτες έχουν αποδείξει, ότι κατά την επίστρωση του γυάλινου πλακιδίου, σημαντικός αριθμός κυττάρων δεν επιστρώνεται και απορρίπτεται με τη σπάτουλα.

Στα πλαίσια των ιατρικών υπηρεσιών του ιατρείου μας, παρέχεται ο πλέον εξελιγμένος έλεγχος για ολοκληρωμένη προστασία, ThinPrep Pap Test σε συνδυασμό με το Cobas HPV test ανιχνεύοντας την απειλή και όχι απλώς την παρουσία του HPV.

Πρόκειται για μία σπουδαία καινοτομία στο χώρο της κυτταρολογικής εξέτασης. Αποτελεί έναν πολύτιμο έλεγχο για όλες τις γυναίκες, με το μοναδικό -σε Ευρώπη και Αμερική- εγκεκριμένο Test προ συμπτωματικού ελέγχου για τον καρκίνο τραχήλου της μήτρας που συμβάλει μέγιστα στην έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπισή του, με την Εγγύηση Αξιοπιστίας Κορυφαίων Ιατρικών Κέντρων.

Μια εξέταση ακίνδυνη και ανώδυνη με υψηλή διαγνωστική ακρίβεια και χαμηλό κόστος σε όλες τις ασφαλισμένες του ΕΟΠΠΥ.

Προετοιμασία

  • Αποφύγετε τις κολπικές πλύσεις πριν από το τεστ Παπ.
  •  Μην χρησιμοποιείτε ταμπόν ή κολπικές κρέμες πριν από το τεστ Παπ.
  • Αν έχετε χρησιμοποιήσει ενδοκολπικά φάρμακα (αλοιφές, υπόθετα), η εξέταση θα πρέπει να γίνει μετά το τέλος της θεραπείας.

Το ThinPrep Pap Test συνίσταται να πραγματοποιείται ετησίως και το Cobas HPV test ανά τριετία, σε όλο το γυναικείο πληθυσμό.

Επιπλέον, σε περίπτωση που τα αποτελέσματα του ThinPrep Pap Test ή του Cobas HPV test παρουσιάσουν κάποια ανωμαλία τότε συστήνεται περαιτέρω έλεγχος προκειμένου να επιβεβαιωθεί το αποτέλεσμα και να καθοριστεί η βαρύτητα της βλάβης. Η κολποσκόπηση χρησιμοποιείται ως το επόμενο βήμα στη διαγνωστική προσπέλαση ενός παθολογικού τεστ Παπανικολάου ή μετά από ένα θετικό τεστ ανίχνευσης HPV λοίμωξης.

Η κολποσκόπηση είναι μία ειδική, ανώδυνη και σύντομη στην διενέργειά της εξέταση (5 με 10 λεπτά) του τραχήλου της μήτρας. Ο Γυναικολόγος παρατηρεί τον τράχηλο, τον κόλπο και το αιδοίο με τη βοήθεια του κολποσκόπιου σε μεγάλη μεγέθυνση, για να διαπιστώσει αν υπάρχουν βλάβες που δεν φαίνονται με γυμνό μάτι, κατά την απλή εξέταση. Η εξέταση αυτή έχει την ίδια αίσθηση με το τεστ Παπανικολάου.

Τέλος, στα πλαίσια της εξατομικευμένης φροντίδας της κάθε γυναίκας ο ιατρός μπορεί να συστήσει να γίνουν και κάποιες επιπλέον εξετάσεις σε συνδυασμό με την κολποσκόπηση.

Ρωτήστε τον Ιατρό

Για ραντεβού καλέστε τώρα στο: