Αθηνα

Βασιλίσσης Σοφίας 121, 11524
Τηλ.:(+30) 210 6436 258

ΣΥΡΟΣ

Ηρώων Πολυτεχνείου & Παραλία Καρνάγιο
Κτίριο Β, 1ος όροφος (είσοδος από Παραλία) 84 100, Ερμούπολη
Τηλ.:(+30) 22810 77 188

Η πρότυπη Μονάδα Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής ΥΓΕΙΑ IVF Εμβρυογένεσις, μέλος του Ομίλου Hellenic Healthcare Group (HHG), πραγματοποίησε την Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου και ώρα 19:00, παρουσίαση  σε δημοσιογράφους με τίτλο Made with Love and Science” στο θερινό σινεμά του Πολεμικού Μουσείου. Στην παρουσίαση έδωσαν το παρών, μέλη της Διοίκησης, καθώς και στελέχη της Μονάδας.

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να μάθουν περισσότερα για τη λειτουργία της Μονάδας ΥΓΕΙΑ IVF Εμβρυογένεσις τον τελευταίο ενάμιση χρόνο και να πάρουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πολύτιμη συμβολή της στη ζωή πολλών ζευγαριών να εκπληρώσουν το όνειρο τους και να φέρουν στον κόσμο ένα υγιές παιδί, με ασφάλεια. Άλλωστε το ζήτημα της υπογεννητικότητας είναι μείζον για τη χώρα μας, με κοινωνικές και οικονομικές προεκτάσεις, και πλέον επηρεάζει την καθημερινότητα και την ψυχολογία χιλιάδων ζευγαριών.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, οι καλεσμένοι ενημερώθηκαν σχετικά με τον υπερσύγχρονο εξοπλισμό που διαθέτει η Μονάδα, καθώς και το προηγμένο Εμβρυολογικό Εργαστήριο της που είναι ένα από τα καλύτερα στον κόσμο και στο οποίο εφαρμόζονται οι πιο καινοτόμες και εξειδικευμένες μέθοδοι εξωσωματικής γονιμοποίησης. Με σύμμαχο την επιστήμη και την τεχνολογία, η Μονάδα ΥΓΕΙΑ IVF Εμβρυογένεσις, διαθέτει εξοπλισμό τελευταίας γενιάς, όπως συστήματα Time-lapse με καινοτόμους επωαστές νέας τεχνολογίας, το μοναδικό στην Ελλάδα σύστημα εξαερισμού LifeAire IVF που βελτιώνει έως και 14.9% τα ποσοστά επιτυχίας της εξωσωματικής γονιμοποίησης, σύστημα ιχνηλάτησης και ταυτοποίησης RI Witness, σύστημα παρακολούθησης των συνθηκών του εργαστηρίου Log&Guard, πρωτοποριακά συστήματα Τεχνητής Νοημοσύνης, και Τράπεζα Κατάψυξης.

Στη Μονάδα ΥΓΕΙΑ IVF Εμβρυογένεσις, λειτουργεί αυτόνομο Εργαστήριο Γενετικής, το πρώτο στην Ελλάδα αδειοδοτημένο από την Εθνική Αρχή Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής. Το Εργαστήριο λειτουργεί σε υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις επιτρέποντας τη γενετική ανάλυση των εμβρύων στο πλαίσιο της προεμφυτευτικής διάγνωσης, εντός της Μονάδας.

Τέλος, στο πλαίσιο της παρουσίασης, πραγματοποιήθηκε προβολή της ταινίας μικρού μήκους «Πελαργός», που αφηγείται με τον πιο ευφάνταστο και γλυκό τρόπο την ιστορία ενός ζευγαριού που αντιμετωπίζει θέματα γονιμότητας, αναδεικνύοντας πως με τη δύναμη της αγάπης και της επιστήμης μπορεί να γεννηθεί ένα μικρό θαύμα (Μπορείτε να παρακολουθήσετε την ταινία εδώ).

Με αφορμή την εκδήλωση, ο Αναπλ. Καθηγητής Στέφανος Χανδακάς, Γυναικολόγος Ενδοσκοπικός Χειρουργός και εξειδικευμένος Ιατρός Αναπαραγωγής τόνισε τη σημασία της τεχνολογικής προόδου στην επίτευξη άριστων αποτελεσμάτων στην εξωσωματική γονιμοποίηση, αλλά και στον σωστό προγραμματισμό της ενδεδειγμένης θεραπείας από πλευράς γυναικολόγου Αναπαραγωγής.

Παράλληλα, επεσήμανε τον ρόλο του έμπειρου και εξειδικευμένου ιατρού στην επιτυχία των θεραπειών εξωσωματικής, υπογραμμίζοντας ότι είναι πολύ σημαντικό η γυναίκα που επιθυμεί να γίνει μητέρα με τη βοήθεια της ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής να απευθύνεται σε εξειδικευμένο γιατρό, ο οποίος και θα καθορίσει τις προτεραιότητες σε ό,τι αφορά τη θεραπεία γονιμότητας που απαιτείται για την ίδια.

Η δήλωση του κου Στέφανου Χανδακά:

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση το Κέντρο μας, το Υγεία IVF Εμβρυογένεσις, αυτή τη στιγμή να μπορεί να προσφέρει σε κάθε γυναίκα που επιθυμεί να πραγματοποιήσει το όνειρο της δικής της οικογένειας τα υψηλότερα ποσοστά επίτευξης εγκυμοσύνης, τη μεγαλύτερη επιτυχία στη θεραπεία της, χάρη στην άριστη χρήση τεχνολογιών, όπως η τεχνητή νοημοσύνη (ΑΙ) και το Time Lapse Imaging, ΕmbryoScope.

Στη Μονάδα ΥΓΕΙΑ IVF Εμβρυογένεσις, με τη βοήθεια των κορυφαίων ιατρών που στελεχώνουν την ομάδα μας, οι οποίοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, εφαρμόζουμε τις πιο σύγχρονες, καινοτόμες και εξειδικευμένες μεθόδους υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, και είμαστε περήφανοι που μπορούμε με σιγουριά να πούμε ότι η Μονάδα μας αποτελεί το αρτιότερο και πιο σύγχρονο εργαστήριο που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα στο χώρο της εξωσωματικής».

Ρωτήστε τον Ιατρό

Για ραντεβού καλέστε τώρα στο: