Αθηνα

Βασιλίσσης Σοφίας 121, 11524
Τηλ.:(+30) 210 6436 258

ΣΥΡΟΣ

Ηρώων Πολυτεχνείου & Παραλία Καρνάγιο
Κτίριο Β, 1ος όροφος (είσοδος από Παραλία) 84 100, Ερμούπολη
Τηλ.:(+30) 22810 77 188

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα πρώτα GREEK DEMOGRAPHIC AWARDS στο Θόλο του Κέντρου Πολιτισμού, Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Τα GREEK DEMOGRAPHIC AWARDS θεσπίστηκαν από τη HOPEgenesis με στόχο τη βράβευση ατόμων, δομών και οργανισμών που με την πορεία τους προσδίδουν ένα θετικό πρόσημο στο δημογραφικό πρόβλημα, συμβάλλοντος στην ανατροπή του.

PAN 0607

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα βραβεία που απονεμήθηκαν στην εκδήλωση σχεδιάστηκαν από τον καλλιτέχνη Κώστα Βαρώτσο αποκλειστικά για τη HOPEgenesis κι ότι τη χθεσινή βραδιά έντυσε με τις μοναδικές του συνθέσεις ο νεαρός σολίστ Στέλιος Κερασίδης, ενθουσιάζοντας όλους τους παρόντες.

Η χαρά και η συγκίνηση ήταν διάχυτη στο χώρο καθώς η πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης ήταν η καλύτερη ευκαιρία να συναντηθούν από κοντά, άνθρωποι, εταιρείες και κρατικοί φορείς που ενστερνίζονται την ίδια ανησυχία για το Δημογραφικό Ζήτημα της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, απονεμήθηκαν τα παρακάτω βραβεία:

ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΡΓΟ ΖΩΗΣ με παραλήπτη τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιο, ο οποίος στα 52 χρόνια αρχιερωσύνης του έχει αφιερώσει τη ζωή του στη βελτιστοποίηση των συνθηκών διαβίωσης των συνανθρώπων του και της οικογένειας, απονεμητής ήταν ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας κύριος Προκόπης Παυλόπουλος.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΡΙΕΡΑ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ με παραλήπτες τον Χρυσό ολυμπιονίκη και πολλαπλά παγκόσμιο πρωταθλητή και πρωταθλητή Ευρώπης στο αγώνισμα των κρίκων Λευτέρη Πετρούνια και στη Βασιλική Μιλλούση πρωταθλήτρια στην ενόργανη γυμναστική, στο άθλημα της δοκού με περισσότερα από 15 μετάλλια σε διεθνής διοργανώσεις, Πρόεδρο της Επιτροπής Ισότητας των φύλων από το 2021 και Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού – Ολυμπιακού Ιδεώδες στην Περιφέρεια Αττικής, οι οποίοι έχουν κατορθώσει να ισορροπούν μεταξύ μιας πετυχημένης καριέρας και της οικογένειας. Το βραβείο παρέδωσε η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας κυρία Σοφία Ζαχαράκη.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΚΡΙΤΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΜΠΝΕΟΥΝ με παραλήπτες τον μοναδικό μαθητή των Αρκιών Μιχαήλ-Άγγελο Κάβουρα και τη δασκάλα του κυρία Μαρία Τσαμπίκα-Πεζουβάνη, οι οποίοι κατοικούν σε μια απομακρυσμένη περιοχή της Ελλάδας, αψηφώντας τις υπάρχουσες δυσκολίες. Απονεμητής του βραβείου ήταν ο βουλευτής στην Α’ Περιφέρεια Αθήνας κύριος Παύλος Γερουλάνος.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΔΗΜΩΝ-ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ παρέλαβε ο Δήμαρχος Αγράφων κύριος Αλέξης Καρδαμπίκης για τη συνεισφορά του στους κατοίκους των Αγράφων, καθώς και στην οικογένεια γενικότερα μέσω της διεκδίκησης καλύτερων συνθηκών διαβίωσης και ισχυροποίησης της περιοχής. Απονεμητής ήταν ο κύριος Δημήτρης Μαραβέλιας, Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ απονεμήθηκε στην Πρόεδρο της Συντονιστικής Επιτροπής για το δημογραφικό πρόβλημα ήδη από το 1993, στην πρώτη Ελληνίδα Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γυναικών (E.U.W.), της μεγαλύτερης γυναικείας οργάνωσης της Ευρώπης και Πρόεδρο της Διεθνούς Δημοκρατικής Ένωσης Γυναικών (I.D.U.W.), της μεγαλύτερης παγκόσμιας οργάνωσης με μέλη πολλές γυναικείες οργανώσεις και γυναίκες πολιτικούς από 80 χώρες από όλον τον κόσμο και συγγραφέα του Βιβλίου Η ΑΤΕΚΝΗ ΧΩΡΑ με θέμα τη δημογραφική εξέλιξη δηλώνοντας την ανησυχία της για το θέμα από το 1997,  κυρία Φάνη Πάλλη Πετραλιά. Το βραβείο παρέδωσε ο Πρόεδρος και Ιδρυτής τη HOPEgenesis κύριος Στέφανος Χανδακάς.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΦΟΡΕΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ απονεμήθηκε στον οργανισμό Brain Regain με παραλήπτη τον κύριο Γιάννη Παπαχρήστου ως μέλος της ομάδας που επιδιώκει τη δημιουργία διαύλων επικοινωνίας μεταξύ Ελλήνων επιστημόνων και επαγγελματιών του εξωτερικού και της Ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας με στόχο την ανασυγκρότηση της Ελλάδας και τη δημιουργία ενός πρόσφορου εδάφους για τον επαναπατρισμό ταλαντούχων Ελληνίδων και Ελλήνων. Το βραβείο παρέδωσε η καταξιωμένη ερμηνεύτρια Φωτεινή Δάρρα.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ απονεμήθηκε στον Πλοίαρχο του Πολεμικού Ναυτικού κύριο Ιωάννη Γεωργόπουλο και τη σύζυγο του κυρία Ειρήνη Φουστέρη που μαζί έχουν δημιουργήσει μια υπέροχη οικογένεια, υπόδειγμα δυναμικής και αισιοδοξίας, με 11 παιδιά. Το βραβείο παρέδωσε ο νεαρός Στέλιος Κερασίδης.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ απονεμήθηκε στην Ανωτάτη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος που από το 1931 έχει αναλάβει την εκπροσώπηση των Πολυτέκνων, τη μελέτη και την προώθηση των αιτημάτων τους, και γενικά την προαγωγή των ηθικών και υλικών συμφερόντων τους. Παράλληλα, η Συνομοσπονδία προασπίζεται το θεσμό της οικογένειας και αγωνίζεται για τη διατήρηση των ελληνικών παραδόσεων, τη διάδοση των αρχών του Ελληνοχριστιανικού Πολιτισμού, καθώς και για την αφύπνιση όλων των δυνάμεων της χώρας, για την επίλυση του Δημογραφικού προβλήματος και το παρέλαβαν οι εκπρόσωποι αυτής, κύριος Βασίλειος Θεοτοκάτος, κυρία Δήμητρα-Ινες Αγγελή και η κυρία Ευδοξία Σαρμπίνη.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΘΕΣΜΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ απονεμήθηκε στη Μονάδα Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής του Πολεμικού Ναυτικού με παραλήπτες την Αρχιπλοίαρχο (ΥΝ) και Διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας κυρία Κωνσταντίνα Γαϊτάνου, τον Πλοίαρχο (ΥΙ) Νικόλαο Πετρογιάννη ΠΝ, Διευθυντή και Επιστημονικά Υπεύθυνο της Μονάδας Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών και τον Γιώργο Πατρίκιο Αναπληρωτή Διευθυντή Μονάδας Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής για τη συνεχή και ανιδιοτελή προσπάθεια και συστηματική διάθεση προόδου και εκσυγχρονισμού προκειμένου να βρίσκονται δίπλα σε κάθε ζευγάρι που χρειάζεται τη βοήθειά τους. Το βραβείο παρέδωσε ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας κύριος Ισίδωρος Κούβελος.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΥΞΗΣΗΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ-ΑΝΑΣΤΡΟΦΗΣ ΑΡΝΗΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ απονεμήθηκε στη Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου καθότι σε αντίθεση με τις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας αποτελεί τη μόνη περιφέρεια με πληθυσμιακή αύξηση. Το βραβείο παρέλαβε ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κύριος Γεώργιος Λεονταρίτης από τη Σύμβουλο της Υπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας κυρία Αλεξάνδρα Τραγάκη.

ΒΡΑΒΕΙΟ SOCIAL IMPACT απονεμήθηκε στην Υπουργό Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη για την συμβολή της στην προσπάθεια για την καταπολέμηση της υπογεννητικότητας, τη στήριξη της οικογένειας και την ανάδειξη του δημογραφικού ζητήματος.

Έγινε και ειδική μνεία στους εθελοντές γιατρούς, στις μαίες και στο νοσηλευτικό προσωπικό και απονεμήθηκε ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ στην εκπρόσωπο αυτών κυρία Πολυξένη Μυλωνάκη.

Στη συνέχεια δόθηκαν ευχαριστήρια τιμητικά βραβεία από τον Πρόεδρο και Ιδρυτή της HOPEgenesis στους χορηγούς που έχουν συνεισφέρει καταλυτικά στην υλοποίηση των σκοπών της HOPEgenesis

(KAIZEN Gaming International και το πρόγραμμα IROES.GR, ΓΙΩΤΗΣ ΑΕ, THE HELLENIC INITIATIVE, ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΗΤΕΡΑ - HHG GROUP, EUROLIFE FFH, ΔΑΛΑΚΟΥΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΙ ΑΡΕΤΗ, ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΑΘΗΝΩΝ-ΑΤΤΙΚΗΣ & ΑΡΓΩΣΑΡΩΝΙΚΟΥ, ELPEN Α.Ε., ATTICA GROUP, ΛΙΝΑΤΣΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΙ ΡΟΥΛA, ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ «ARTE», ΒΙΚΟΣ ΑΕ, ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΕΙΑ ΑΕ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΧΑΛΚΙΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΙ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ, ΟΜΙΛΟΣ MITSIS, ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΑΡΑΚΑΚΗ, EUROPA PROFIL ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ Α.Β.Ε., ΟΜΑΔΑ ΑΙΓΑΙΟΥ, iPHARMA)

PAN 0251

Ο κύριος Στέφανος Χανδακάς, Ιδρυτής και Πρόεδρος της HOPEgenesis, δήλωσε για τη διοργάνωση: 

«Είναι μεγάλη χαρά για εμάς να σας καλωσορίζουμε στην πρώτη απονομή των Greek Demographic Awards, μια σημαντική πρωτοβουλία της HOPEgenesis. Απόψε συναντηθήκαμε εδώ για να τιμήσουμε, να ευχαριστήσουμε και να αναγνωρίσουμε τα άτομα, τους οργανισμούς και τους θεσμούς που έχουν συμβάλει σημαντικά στην αντιμετώπιση των δημογραφικών προκλήσεων στην Ελλάδα.

Για εμάς, τους διοργανωτές, φιλοδοξούμε τα Greek Demographic Awards να γίνουν οδηγός για την ανταλλαγή και υιοθέτηση καλών πρακτικών που θα προάγουν την επίλυση του δημογραφικού ζητήματος.

Πιστεύουμε πολύ στο όφελος της ανάδειξης όλων όσων έχουν ασχοληθεί ενεργά για την αντιμετώπιση του δημογραφικού και, μέσα από την αφοσίωση και την πίστη σε αυτό που κάνουν, δείχνουν το δρόμο για ένα καλύτερο αύριο. Ελπίδα μας είναι να εμπνεόμαστε καθημερινά, για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τη βιώσιμη ανάπτυξη και να διασφαλίζουμε την ευημερία για τις επόμενες γενιές.

Απονέμοντας αυτά τα βραβεία, όχι μόνο αναγνωρίζουμε την προσφορά, την αφοσίωση, την καινοτομία και την εφευρετικότητα εκείνων που τα παραλαμβάνουν, αλλά επιβεβαιώνουμε ταυτόχρονα την κοινή μας δέσμευση για τον μετασχηματισμό και τη μετάβαση του συνόλου της κοινωνίας μας σε μια νέα εποχή, για μια πιο ζωντανή Ελλάδα».

66654564

Λίγα λόγια για τη HOPEgenesis

Η HOPEgenesis ιδρύθηκε το 2015 και δραστηριοποιείται στον τομέα της υγείας και της κοινωνικής πρόνοιας, με αποστολή την καταπολέμηση της υπογεννητικότητας, τη στήριξη της οικογένειας και την εύρεση λύσεων του δημογραφικού ζητήματος στην Ελλάδα. H HOPEgenesis δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 450 απομακρυσμένες περιοχές και συνεργάζεται με 25 ιατρικά κέντρα σε Αθήνα και επαρχία (δημόσια και ιδιωτικά). Η ιατρική της ομάδα αποτελείται από περισσότερους από 80 εθελοντές ιατρούς, μαίες και άλλους επαγγελματίες υγείας, που βρίσκονται σε 15 διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας.

Μέχρι σήμερα περισσότερες από 800 οικογένειες έχουν ωφεληθεί από το πρόγραμμα σε περιοχές που για περισσότερα από τρία έως πέντε χρόνια υπήρχαν είτε ελάχιστες έως μηδενικές γεννήσεις, είτε μεγάλο αρνητικό ισοζύγιο γεννήσεων-θανάτων. Με αυτόν τον τρόπο, ενισχύεται άμεσα και ο οικονομικός και κοινωνικός ιστός των περιοχών αυτών.

Website: www.hopegenesis.org

 

Ρωτήστε τον Ιατρό

Για ραντεβού καλέστε τώρα στο: